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VIA FACSIMILE

Thank you for your telefaxed communications of
Novewber 23 and Novewber 24, 1992.

-,

"

Re: Gaultier - USSN 07/964,639
Design for "DIALOG TERMINAL"
Our reference: Gaultier=l

Dear Colleagues:

I
I certainly hope that my handwritten note sent to ydu by

facsimile on Novewber 23 (at the foot of your letter of I
Novewber 5) was not confusing, because we must reiterate that !the
Rules in the U.S.A. are so structured that WE ABSOLUTELY SHOun,o
NOT MAKE ANY CHANGES WHATSOEVER IN THE DECLARATION AFTER IT I~

SIGNED. It is therefore our intention to file the declaratio~

which Mr. Gaultier signed on Novewber 4, 1992, as is (without ~ny
changes), but to explain in our transmittal letter that it waJ
executed on November 4, 1992, and that his name is incorrectl~

typed. I
We have thoroughly studied your facsimile letter Ofl

1

November 23, 1992, and are fully aware of the difficulties. ~en

before your letter, we have been well aware that our rules seem
. I

very strange to foreign patent applicants and foreign patent I
agents, and especially our French colleagues. In this regard,! you
should perhaps be made aware of the fact that this is not the!
first time that this problem has occurred. I
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A supplemental oath or declaration meeting the
requirements of Section 1.63 must also be
filed if the application was altered after the
oath or declaration was signed or if the oath
or declaration was signed (1) in blank; ., ..

Application papers containing alterations
made after the signing of an oath or declara­
tion referring to those application papers
must be supported by a supplemental oath or
declaration under Section 1.67(c). After the
signing of the oath or declaration referring
to the application papers, amendments may be
made in the manner provided by Sections 1.i21
and 1.123 through 1.125.
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I
Sections 1.121 and 1.123-1.125 relate to the filing of amendm~~ts,
and do not permit alteration of signed declarations. I

Section 1.67(c), referred to in the quotation above ,I
reads as follows: !
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I
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i
Rule 52(c) thus clearly states that if changes are made, a supple­
mental oath or declaration is required under Section 1.67(c), ~nd
this latter section states that such a supplemental oath or I
declaration must be filed if the application was altered afte~
signing of the original oath or declaration. As the oath or- I
declaration is part of the application. if we were to alter it! in
any way then the rules would require a supplemental oath or !
declaration which would then need to be signed by the applicant in

'!any event. !
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You state in your letter of November 23 that it "shduld
not be impossible" for us to make the changes, but in fact th~
U.S. Patent Office rules make such alteration very problematid and
difficult. We will now quote from the various regulations wh~ch
control these matters. I,

f
{

Attention is first invited to 37 CFR 1.52(c), the s~cond

and third sentences of which read as follows: I

I
I
I

I



Each individual associated with the
filing and prosecution of a patent application
has a duty of candor and good faith in dealing
with the [Patent and Trademark] Office, which
includes a duty to disclose to the Office all
information known to that individual to be
material to patentability as defined in this
section•...•.. , no patent will be granted
on an application in connection with which
fraud on the Office was practiced or attempted
or the duty of disclosure was violated through
bad faith or intentional misconduct.
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Moreover, we must be cogni~ant of the duty of dt"SCldsure
under Section 1.56(a) which states in part: !
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Alteration of a declaration after its execution so as to E'ke ~t
appear as though it .was complete when executed could"very well! be
determined to be bad faith or intentional misconduct, whi:h co~ld

result in the patent being held to be invalid and/or unen~orce~
able. ! I

In addition to the Code of Federal Regulations (CFR)l
prosecution and conduct are also regulated by the Manual of paFent
Examining Procedure (MPEP). In this regard, MPEP Section 602.p1
is entitled "Oath Cannot Be Amended" and the first two sentenc\=s
read as follows: I

r
The wording of an oath or declaration cannot !
be amended, altered or changed in any manner i
after it bas been signed. If the wording is I
not correct or if all the required affirma- I
tions have not been made or it it has not been I
properly subscribed to, a new oath or declara- !
tion must be required. I

I
This section then continues to explain that there are some fe~

cases where a deficiency in an oath or declaration can be I
corrected by a supplemental paper without the necessity of a new
oath or declaration, but the type of situation referred to is ~ot
one in which the oath or declaration was physically modified !
itself after its execution and before its filing. I
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A practitioner shall not:(b)

(c) Conduct which constitutes a violation
paragraphs (a) and (b) of this Section
includes, but is not limited to:

(a) A practitioner shall not engage
disreputable or gross misconduct.
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section (MPEP 602), one!of
18 USC 1001, which readS as

!
~
1
t

Whoever, in any matter within the jurisdiction I
of any department or agency of the United I
States knowingly and willfully falsifies, !
conceals, or covers up by any trick, scheme,
or device a material fact, or makes any false,
fictitious or fraudulent statements or
representations, or makes or uses any false
writing or document knowing the same to
contain any false, fictitious or fraudulent
statement or entry, shall be fined not more
than $10,000 or imprisoned not more than five
years, or both.

!
The alteration of a declaration or oath after it has "been execUted
could be considered such a criminal act, if done in such a way las
to conceal the fact that any alterations were made after I
execution. I

I
Lastly, we must inform you of certain provisions I

appearing in 37 CFR Part 10, which deals with attorneys and ag~nts

who practice before the United States Patent and Trademark Office.
Every paper we file in the United States Patent and Trademark i
Office must be signed by us, and when we submit the applicant's

. f

declaration it will be submitted with a transmittal letter which
we will sign. Thirty-seven CFR 10.23 defines misconduct on thJ
part of a patent attorney as follows: !
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In the immediately preceding
the pertinent statutes is quoted, i.e.
follows:
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Sincerely,

We will keep you informed.

(2) Knowingly giving false or misleading
information or knowingly Participating in a
material way in giving false or misleading
information, to

(ii) The [Patent and Trademark] Office

(10) Knowingly violating or causing to be
violated the requirements of Section 1.56 ...
of this sub-chapter.

(11) Knowingly filing or causing to be filed
an application containing any material
alteration made in the application papers
after the signing of the accompanying oath or
declaration without identifying the alteration
at the time of filing the application papers. I

We are confident that you now will realize, based on the I

authorities presented above, that we are absolutely prohibited I
from altering any declaration after it has been executed. We !
could also do legal research and provide you with case law !
precedent in addition to the authorities quoted above, but suc~
further effort would seem unnecessary. I

IWe hope that you thus understand that we cannot takelthe
steps requested in your letter of November 23, 1992. As indic4ted
above, we will file the declaration as received. The Patent a~d

Trademark Office may (and probably will) then make a further I

requirement, and perhaps the client will then be less angry wh~n
the requirement comes from the Patent and Trademark Office. I
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Sheridan Neimark
SN: j ec


